Német gondolkodás és festészet Friedrich-től Beckmann-ig

Német gondolkodás és festészet Friedrich-től Beckmann-ig: Kiállítás a Louvre-ban

Egy franciaországi nyaralás mindig rengeteg programlehetőséget tartogat. A turisták szívesen megkóstolják a finom és különleges francia sajtokat, borokat és egyéb érdekes gasztronómiai élményeket. Természetesen az elsődleges célpont egy franciaországi nyaralás során maga a főváros, a lenyűgöző Párizs. Párizst gyakran emlegetik úgy is, hogy a fény vagy a szerelem és romantika fővárosa, és ez így igaz. De ne feledkezzünk meg egy másik nagyon fontos központi szerepről: a művészetekről.

Párizsban található Európa leglátogatottabb múzeuma, a híres Louvre. Ha máshonnan nem, filmekből vagy könyvekből már mindenki hallott erről a fantasztikus múzeumról. Itt mindig beleütközik a látogató egy érdekes állandó vagy időszakos kiállításba. De ne bízzunk a véletlenre semmit, ezért hogy megspóroljunk Önnek egy kis időt, találtunk egy remek kiállítást, ami bizonyára érdekelni fogja.

A Louvre egyik legújabb kiállítása, a Német gondolkodás és festészet Friedrich-től Beckmann-ig a német festőművészetet mutatja be 1800 és 1939 között. A kiállítás olyan híres német művészek munkáit mutatja be, mint Caspar David Friedrich, Paul Klee, Philipp Otto Runge és Otto Dix. Bárki számára érdekes élmény lehet látni, hogy fejlődött a német gondolkodás az 1800-as évektől az I. Világháborún át a II. Világháború elejéig. Ne hagyja ki ezt a felejthetetlen élményt 2013. március 28. és 2013. június 24. között a párizsi Louvre-ban, mert biztos fantasztikus lesz! Jó szórakozást!

Német gondolkodás és festészet Friedrich-től Beckmann-ig
Louvre
Március 28 – Június 24

Leave a Reply