Diadalív

A Diadalív Párizs egyik leghíresebb látnivalója. Napóleon rendjére 1806-ban emelték emlékműként hadseregének tiszteletére. A Diadalív csak 1836-ban készült el, és azóta Párizs egyik fő nevezetességévé vált. Ez egy óriási építmény; 50 méter magas, 42 méter széles és 22 méter mély.

A Diadalív tetején Napóleon győzelmei láthatók. A tetejére lifttel juthat fel, és onnan lenyűgöző kilátást élvezhet mind a 12 útra, kezdve a Place de l’Etoile-tól. Ez egy gyönyörű vonzerő, és csodálatos kilátást nyújt sok irányba. Az egyetlen ennél jobb kilátás Párizsban az Eiffel-torony tetejéről nyílik.

Javasoljuk, hogy innen kezdje sétáját a Champs-Elyses-en .

Ez egy nagyon központi terület Párizsban, és az 1-es, 2-es és 6-os metróvonalakkal utazhat a Charles de Gaulle Étoile metróállomásra. Ha úgy dönt, hogy a Diadalívtől a Louvre múzeum felé sétál (az utca másik végén), akkor számíthat arra, hogy a séta körülbelül 30 percet beszél. Ha megáll kávét inni, vásárolni, és esetleg többet megtudni a Place Concorde-ról és az ottani obeliszkről az út mentén, könnyen több órába telhet, amíg eléri a Louvre múzeumot.

Diadalív képek