Versailles

A híres Versaillesi kastélyt mindenkinek meg kell néznie, aki Párizsban jár! XIV. Lajos, a Napkirály nevéhez fűződik a kastély építése, aki édesapja által építetett szerény palota helyén, emeltette ezt a gyönyörű palotát. Közel 50 évig folytak a munkálatok, és hihetetlen sokba került ez a francia államnak, de Lajos király hajthatatlan volt. A legjobb, leghíresebb építészek, művészek, kertészek dolgoztak a kastélyon és meg is lett az eredménye.

Ahogy közeledünk a kastélyhoz, három nyitott udvaron kell átkelnünk, a Miniszterek udvarán, a Királyi udvaron és a Márványudvaron mely utóbbi közepén XIV. Lajos szobra áll. Érdemes a kastélyba belépőjegyet váltani, és megtekinteni az összes termet, a döntéshozótermeket és a királyi és királynői lakosztályt is.

A kert is fantasztikus, szánjunk az egész programra egy napot, mert ha jó idő van, csak a kertben el lehet sétálgatni és üldögélni jó pár órát! Olyan nagy a park és olyan impozáns, hogy le fog esni az állunk! Szökőkutak díszítik, különböző fákkal van betelepítve, vannak eldugott kis sétányok, labirintusok, nem beszélve a megbújó nem is olyan kicsi kastélyokról, mint például a Petit Trianon, a Grand Trianon kastélyok. Itt írták alá a Trianoni békeszerződést.

Nyitvatartás: hétfőnként egész évben zárva tart a kastély.
április-október: 9.00 – 18.30
november-március: 9.00 – 17.30

Belépőjegy:
ápr-okt hétköznap: 20 euró / hétvégén: 25 euró
nov-márc: 16 euró és 18 év alatt ingyenes

Ha szeretnél egy szervezett túrán részt venni, latógass meg a Paris City Vision honlapot.

Versailles képek

 

Versailles
Versailles

Versailles

Versailles
Versailles

Versailles

Versailles
Versailles

Versailles Versailles

Versailles
Versailles