Borkóstoló

Borkóstoló Párizsban

Franciaország olyan nemzet, ahol finom bort termelnek és ínyenc ételeket készítenek. Tehát, amikor Párizsba látogat, meg kell kóstolnia néhány csodálatos francia bort, legalábbis ha borkedvelőnek tartja magát. Számos borbolt, borosztály, borfesztivál és borbár található, így szinte eltévedhet a nagy választékban, és végül egy másodosztályú borprogrammal találkozhat, amikor első osztályúra vágyik.

Ne félj – van néhány barátunk, akik segíthetnek neked, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy otthon érezzék magukat, és hogy Párizsban borélményt nyújtsanak Önnek, amelyre sokáig emlékezni fog. Kattintson az alábbi linkre, hogy válasszon a párizsi borkóstoló programok széles spektrumából, a Párizson kívüli szőlőültetvényekre tett borkirándulásokból és a híres Champagne-völgybe tett túrákból.

Borkóstoló programok Párizsban és Párizson kívül

Olvasson a különböző programokról, és foglaljon borkóstoló élményeket, borkirándulásokat és még sok minden mást a Viatorban.

Borkóstoló Párizsban

További információ a párizsi bortermelésről és a környékről.

A Párizsban és annak közelében folyó bortermelés gazdag történelemmel rendelkezik, amely évszázadokra nyúlik vissza. Párizst régóta társítják a borhoz, és a környező Île-de-France és Champagne régiók az évek során híressé váltak bortermelésükről.

Történelmileg Párizs egykor jelentős bortermelő régió volt. A 19. és 20. századi urbanizáció és iparosodás miatt azonban a párizsi boripar csökkent, és a legtöbb szőlőültetvényt elhagyták. Az elmúlt években azonban a városban újra felélénkült az érdeklődés a borkészítés iránt, és Párizsban és környékén több szőlőültetvényt is újratelepítettek.

Párizs egyik legjelentősebb szőlőültetvénye a Clos Montmartre, amely Montmartre szívében található, egy történelmi negyedben, amely bohém hangulatáról és művészi örökségéről ismert. A Clos Montmartre egy kis szőlőültetvény, amely alig fél hektáron terül el, és évente körülbelül 1,500 palack bort termel. A szőlőültetvényt először 1933-ban telepítették, és szőlőjét minden évben kézzel szüretelik az éves Fête des Vendanges (Szüreti Fesztivál) során.

Egy másik figyelemre méltó szőlőültetvény a párizsi régióban a Domaine de la Butte Ronde, amely a város mellett, Fontenay-sous-Bois városában található. Ez a szőlőültetvény körülbelül három hektáron terül el, és számos bort termel, köztük vörös, fehér és rozé. A szőlőültetvény nyitva áll a látogatók előtt, akik bejárhatják az ingatlant és megkóstolhatják a borokat.

A Párizst körülvevő Île-de-France régió számos szőlőültetvénynek is otthont ad. Az egyik leghíresebb a Château de Vincennes, amelyet eredetileg a 14. században építettek a francia királyi család vadászházaként. Ma a château egy szőlőültetvénynek ad otthont, amely számos bort termel, köztük vörös, fehér és rozét. A látogatók meglátogathatják a szőlőültetvényt, és megkóstolhatják a borokat a château borospincéjében.

A Párizstól keletre fekvő Champagne régió híres pezsgőjéről, Champagne néven ismert. A régióban számos híres Champagne ház található, köztük a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot és a Taittinger. A pezsgőtermesztést a régióban szigorúan szabályozzák, csak a borokat állítják elő meghatározott irányelvek szerint, és bizonyos területeken champagne-nak lehet nevezni.