Eiffel-torony

Ki ne hallott volna az Eiffel-toronyról? Azoknak is, akik nem sokat tudnak a francia fővárosról, az Eiffel-torony jut eszükbe Párizsról. A torony a Szajna partján magasodik, fantasztikus kilátást nyújtva az egész városra. Az 1889-es világkiállításra készült, tervezője, Gustave Eiffel tervei alapján, aki többek között a budapesti Nyugati-pályaudvar terveit is készítette.

Eredetileg csak a világkiállításra építették, rengeteg híres ember, mint például az ifj. Alexandre Dumas világhírű író is a torony építése ellen volt, de később az élet nem őt igazolta. A megépítése után a toronynak már az első hónapban 2 millió látogatója volt, és ma is lehet azt mondani, hogy Párizs jelképe az Eiffel-torony! Magassága 322 méter, első emelete 58 méter, a második 116 a harmadik 276 méter magasságban van.

Nem szabad kihagyni, ha Párizsban járunk! Mindig hosszú sorok vannak a pénztárak előtt, erre érdemes felkészülni. A toronyban liftek vannak amik segítségével könnyedén fel lehet menni akár a harmadik emeletre is!

Eiffel-torony képek

 

Sacre Coeur Eiffel Tower Eiffel Tower Eiffel Tower Eiffel Tower