Eiffel-torony

Ki ne hallott volna még a párizsi Eiffel-toronyról? Még az is, aki azt állítja, hogy semmit sem tud Párizsról, könnyen felismeri az Eiffel-tornyot. A torony a Szajna töltése fölé emelkedik, így látogatóinak lenyűgöző kilátás nyílik Párizs egészére. Az építkezés az 1889-es világkiállításra készült, Gustave Eiffel rajzai alapján.

Kezdetben csak a világkiállításra emelték, és sok ellenállásba ütközött. Például Alexandre Dumas ellenezte a torony építését, de később az élet bebizonyította, hogy tévedett. Az építkezést követő első hónapban több mint 2 millió ember látogatta meg a tornyot, és azóta Franciaország egyik legnépszerűbb tereptárgya. A torony 322 méter magas, az első emelet 58 méter, a második 116 méter, a harmadik pedig 276 méter!

Eiffel-torony Párizsban

Ha Párizsba látogat, ne hagyja ki az Eiffel-tornyot. Mindig hosszú sorok állnak a jegypénztárak előtt, ezért készüljön fel és jöjjön korán. A torony belsejében lifttel lehet feljutni a harmadik emeletre, de azok számára, akiknek sok energiájuk van, a lépcső is használható (bár nem a harmadik emeletig).

Hogyan lehet meglátogatni az Eiffel-tornyot?

Az Eiffel-torony általában reggel 9.30-tól este 23.45-ig tart nyitva. Több mint 6 millió éves látogatóval átlagosan 16 500 látogató érkezik a toronyba naponta. Figyelembe véve, hogy a torony naponta körülbelül 14 órán át nyitva tart, ez azt jelenti, hogy óránként több mint 1000 ember látogatja meg a tornyot. Mit jelent ez? Számíthat arra, hogy sok időt tölt a sorban állással!

Jegyek előre megvásárolhatók az Eiffel-torony weboldalán, valamint előre megvásárolhatók a GetYouGuide és a Viator weboldalán is. Ez sok időt takarít meg, mivel közvetlenül a lifthez mehet, ahelyett, hogy órákat várna a belépőjegy megvásárlására.

Még mindig sorban kell állnia, hogy megvárja a liftet (ami sok időt vehet igénybe), de könnyedén megtakaríthat 1-2 órát egy forgalmas napon.

Ha nincs jegye, és el akarja kerülni a hosszú sorokat, jöjjön tél közepén, vagy érkezzen 30 perccel a torony megnyitása előtt, hogy az első látogatók között legyen. Egy másik lehetőség az, hogy késő este jön, mivel kevesebb látogató látogatja meg a tornyot este, mint napközben.

Powered by GetYourGuide

Ne felejtsd el a felvonókat!

Ne felejtse el számolni a lift várakozási idejét, amikor megtervezi az Eiffel-torony látogatását. Annak ellenére, hogy megvan a belépőjegye, még mindig sorban kell állnia a felvonókhoz. Ha időt és pénzt szeretne megtakarítani, használja a lépcsőket, hogy elérje a torony első és második emeletét. Ezután kihagyhatja a felvonó jelzését; Ugyanez igaz a lefelé vezető útra is. 

Tervezi, hogy eléri a 3. emeletet (a csúcsot)? A harmadik emeletre való feljutáshoz a liftet kell használnia, és gyakran 30-60 percet kell várnia, mielőtt belépne a liftbe. Miután elérte a csúcsot, valószínűleg még egyszer ugyanannyi ideig kell sorban állnia, hogy lejusson a második emeletre. Az első / második emeletről gyalog sétálhat a földre, vagy újra sorban állhat a lift használatához.

A lift a föld és az első / második emelet között körülbelül 8 percet vesz igénybe oda-vissza. Összehasonlításképpen, a második és harmadik emelet közötti lift körülbelül 5 percet vesz igénybe oda-vissza.

Gyors várakozási idő számítás.

Ha egy normál napon érkezik az Eiffel-toronyba, tisztességes mennyiségű látogatóval, akkor a következőkre számíthat.

  • Egy óra sorban állás a belépőjegy megvásárlásához.
  • Harminc perc sorban a lift használatához (ha maga sétál a lépcsőn, kalóriát éget el, és gyorsabban eléri a második emeletet).
  • 30-60 perc sorban a lift használatához, ha meglátogatja a csúcsot.
  • 30-60 perc sorban, hogy visszajusson a második emeletre a lifttel.
  • Harminc perc sorban a lifttel a földre a második emeletről.

Összességében 3-4 órát töltött sorban, majd hozzá kell adnia a tervezett időt, hogy élvezze a kilátást a toronyból. Könnyen megtakaríthat egy órát a föld, valamint az első és a második emelet közötti lépcső használatával.

Megéri? Teljesen!

Az Eiffel-torony belépődíjai.

Az Eiffel-toronyba különböző csomagokban vásárolhat jegyeket online. Ha a bejárat előtt az Eiffel-toronynál vásárolja meg jegyét, ezek az aktuális árak.

Lépcsők a második emeletre Lift a második emeletre a második emeletre + lift a harmadik emeletre 11,30€€€€4,50€ingyenes ingyenes
LépcsőkLift a második emeletre + harmadikemeletre
Felnőttek18,10€21,50€28,30€
Diákok (12-24)5,609,0010,70€14,10
Gyerekek (4-11)2,805,40€7,10€
Csecsemők (0-3)ingyenes ingyenes

Hányan látogatják meg az Eiffel-tornyot évente?

Annak ellenére, hogy az Eiffel-tornyot gyakran Franciaország legnépszerűbb látványosságaként emlegetik, még többen látogatják meg a Notre Dame-ot, a Sacre-Cour-t és a Louvre Múzeumot. 2022-ben több mint 6 000 000 turista fizetett az Eiffel-torony látogatásáért, míg 2020-ban és 2021-ben a COVID-19 miatt ez a szám 1 500 000-2 500 000 között volt. A COVID-19 előtt azonban az éves látogatók száma meghaladta a 7 millió látogatót. Összehasonlításképpen, a Notre Dame évente körülbelül 13 000 000 látogatót vonz.

Napközben vagy este látogassam meg az Eiffel-tornyot?

Sokan megkérdezik maguktól és tőlünk, hogy a legjobb-e napközben vagy este (amikor sötét) meglátogatni az Eiffel-tornyot. Ha el akarja kerülni a sorokat, valószínűleg jobb, ha esténként megy. De ha benne van az élmény, mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai. Először is, nem minden épület van éjszaka kivilágítva, ami azt jelenti, hogy sok olyan épület van, amelyet nem láthat, ha este meglátogatja az Eiffel-tornyot.

Amikor este meglátogatja az Eiffel-tornyot, éjszaka fantasztikus kilátás nyílik Párizsra. Ez rendkívüli élmény; Ha jó fényképezőgépe van, fantasztikus fényképeket készíthet. Egy dolgot érdemes megjegyezni, hogy a program befejezése után éjszaka lehetősége nyílik megnézni a tényleges Eiffel-tornyot. Amint az alábbi képeken látható, ez egészen rendkívüli élmény.

Napnyugta után minden óra elején 5 perces fényjáték van az Eiffel-toronynál. Sok turistabusz megáll a toronynál, hogy csoportjaik élvezhessék ezt a nagyszerű show-t.

Hogyan juthat el az Eiffel-toronyba?

Az Eiffel-torony Párizs utcáin sétálva könnyen látható. Ha tömegközlekedéssel szeretne utazni, a legegyszerűbb megoldás metróval utazni a „Champ de Mars Tour Eiffel / Bir Hakeim” megállóig. Az Eiffel-torony 5 perces sétával elérhető a metrómegállótól. Ez a megálló a párizsi hatos metróvonalon található.

Egy másik lehetőség (ami még szebb) a 6-os vagy 9-es metróval utazni Trocadero-ig. Innen azonnal csodálatos kilátás nyílik az Eiffel-toronyra. Sétálhat a fantasztikus Trocadero-n és a Jéna-hídon (Pont d’Léna), mielőtt megérkezik az Eiffel-torony bejáratához.

Eiffel-torony képek