Vásárlás

VásárlásEbben a cikkben a legnépszerűbb bevásárlóközpontokat fogjuk felsorolni Párizsban. Párizs Franciaország fővárosa és Európa egyik központja is egyaránt. Párizs az egyik legnépszerűbb európai városoknak az egyike és rengeteg látványosság, múzeumok és megszámlálhatatlanul sok bolt található a városban.

A divat fővárosában megtalálhatod a leghiresebb tervezők boltjait a legaranyosabb, legeldugottabb kis boltokat is egyaránt. Ha nem ismered annyira a várost, akkor ebben a cikkben adunk egy-két tippet, hogy merre találhatóak a legjobb bevásárlóközpontok a városban és hova érdemes ellátogatni egy utazás során.

A legjobb bevásárlóközpontok a Párizsban és környékén

Parizsban rengeteg bolt, bevásárlóközpont és vásárló utca található, ezért ebben a cikkben a legjobbakat fogjuk kiemelni, hogy megkönnyítsük a választást a nyaralás során. Párizsba a divat fővárosába rengetegen érkeznek az év minden szakaszában a vásárlás, a boltok és a legújabb divat miatt. Manapság a párizsiak nagy része a bevásárlást a nagyobb bevásárlóközpontokban intézi el, ahol megtalálhatóak a legjobb és legnépszerűbb világmárkák, éttermek, kávéházak és mozik is egyaránt.

Beaugrenelle Shopping Mall (12 Rue Linois, 75015 Paris, France)

A Beaugrenelle bevásárlóközpont a város belváros részében található, mindössze 20 percnyi sétára a hires Eiffel-toronytól. A bevásárlóközpontban megközelítőleg 150 bolt található, többek között olyan világmárkák is, mint a Gucci, Dior stb., de ezeken az üzleteken kivül vannak éttermek és kávéházak is a Beaugrenelleben. A bevásárlóközpont hétfőtől egészen szombatig reggel 10 órától este 9 óráig van nyitva, kivétel ez alól a csütörtök, amikor a boltok este 10-ig vannak nyitva. Az éttermek és kávéházak minden nap, még vasárnap is nyitva vannak reggel 9.30-tól egészen éjfélig.

Megközelítés:
Metró: Bir-Hakeim 6-os vonal, Charles Michel 10-es vonal

Carrousel du Louvre Paris Shopping Mall (99 rue de Rivoli 75001 Paris)

A Carrousel du Louvre Paris bevásárlóközpont Párizs központjában található rögtön a hires Louvre múzeum bejáratánál. A Carrousel du Louvre a föld alatt helyezkedik el és rengeteg szines és változatos boltnak ad otthont. A bevásárlóközpontban megtalálhatod a különböző kozmetikai, cipő, ruha boltokat és számtalan éttermet és káveházat is egyaránt. a Carrousel du Louvre Paris minden nap, hétfőtől vasárnapig reggel 10-től egészen este 8-ig vár minden látogatót.

Megközelítés:
Metró: Palais Royal metrómegálló 10-es vonal

Carrousel du Louvre
Carrousel du Louvre Paris Shopping Mall

Champs Elysees Shopping Malls

A Champs Elysees Párizs egyik legismertebb és legfelkapottabb vásárló utcája. A Champs Elysees-n számtalan kisebb-nagyobb luxus bolt található (olyanok, mint Dior, Gucci, Armani stb.) A boltokon kivül számtalan étterem, kávéház, mozi és szinház is vár a Champs Elysees-n. A boltok nagy része hétfőtől egészen vasárnapig van nyitva.

Megközelítés:
Metróval: Champs Elysees Clemenceau (1-es és 13-as vonal), Franklin Roosevelt (1-és 9-es vonal) George V (1-es metró vonal) metrómegálló.

Les Quatre Temps Shopping Mall (15 Parvis de la Defense – La Defense, Paris)

A Les Quatre Temps (La Defense) Párizstól mindössze 20-30 percre van metróval. A Les Quatre Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol megszámlálhatatlanul sok bolt, butik, étterem és kávézó közül tudsz választani. Ebben a bevásárlóközpontban szószerint mindent megtalálhatsz. A Les Quatre Temps hétfőtől szombatig reggel 10-től egészen este 8-ig vág minden látogatót, vasárnaponként pedig délelőtt 11-től egészen este 7-ig van nyitva.

Megközelítés:
RER A megálló La Grande Arche

Les Quatre TEmps
Les Quatre TEmps

Val d’Europe Shopping Mall (14 cours du Danube 77711 Marne la Vallee)

A Val d’Europe bevásárlóközpont ugyancsak Párizson kivül helyezkedik el igen közel a Paris Disneylandhez. (Ez az egyetlen Disneyland Európában). Párizstól mindössze 35 kilométerre helyzkedik el keletre. A bevásárlóközpontba több mint 130 különböző bolt található a ruha boltoktól kezdve a parfüm, kozmetikai és könyvesboltokig. A Val d’Europe bevásárlöközpontban az üzleteken kivül rengeteg étterem és kávéház is van. A Val d’Europe bevásárlóközpont minden nap, kivéve vasárnaponként reggel 10-től egészen este 9-ig van nyitva.

Megközelítés:
Metróval: RER A Marne la Vallee Chessy metrómegálló

La Vallee Village Shopping Mall (3 Cours de la Garonne, 77700 Serris)

A La Vallee Village egy outlet bevásárlőközpont, ahol a legismertebb divatmárkák tavalyi kollekcióját akár 33%-os kedvezménnyel is meg tudod vásárolni. A La Vallee Village-ben megismerheted a legismertebb francia márkákat is egyaránt. Ez a bevásárlóközpont is Párizstól keletre található, közel a Disneylandhez és a Val d’Europe bevásárlóközponthoz is egyaránt. A Le Vallee Village bevásárlóközpont minden nap délelött 10-től egészen este 6-ig van nyitva.

Megközelítés:
RER A Marne la vallee Chessy megálló

Aèroport de Paris – Charles-de-Gaulle (95700 Roissy-en-France)

Az Aèroport de Paris bevásárlóközpontban több mint 260 különböző bolt és több mint 130 étterem és kávéház közül tudsz választani. A bevásárlóközpontban megtalálhatod a leghiresebb világ és luxusmárkákat is, mint a Gucci, Armani, Rolex, Prada, Dior, Hennessy, Lancome stb. A bevásárlóközpont nagy előnye, hogy minden bolti terméket duty-freeben tudsz megvásárolni. Az Aéroport de Paris minden nap, hétfőtől vasárnapig van nnyitva.

Megközelítés:
Busz: 19, 350, 351, N140, N143, Roissybus, Air France coaches, Noctilien éjszakai buszok, Navette VEA shuttle, Filéo Roissy
Metró: RER Aéroport Charles de Gaulle 1, Aéroport Charles de Gaulle 2

One Nation Paris (1 avenue du Président Kennedy 78340 Les Clayes sous Bois)

A One Nation Paris az egyik legnagyobb luxus és divat outlet, bevásárlóközpont egész Franciaországban. A bevásárlóközpontban 30% kedvezménytől árulják a legismertebb divatmárkák termékeit. A One Nation Paris outlet és bevásárlóközpontban megközelitőleg 112 bolt található (H&M, C&A, Gucci, Dior stb). A One Nation Paris Párizson kivül található közel a Versailles-i kastélyhoz. A One Nation outlet bevásárlóközpont minden nap délelőtt 10-kor nyit és este 8-ig vár minden látogatót.

Megközelítés:
Minden nap Shuttle Busz közlekedik Párizs és a One Nation Paris bevásárlóközpont között

Ezek Párizs legismertebb és legnépszerűbb bevásárlóközpontjai, de ezeken kivül még számos más változatos és szines bolt vár mindnekit a divat fővárosában. A nagy bevásárlóközpontokon kivül rengeteg kisebb és kevésbé ismert bolt is van a város különböző pontjain.

Ha még többet megszeretnél tudni Párizsról, a programokról, éttermekről, szállodákról, vásárokról és a múzeumokról kattints a következő linkre és tudj meg még többet a városról.

Leave a Reply