Louvre

Zsalu

A Louvre eredetileg királyi palota volt, de ma híres a belsejében található múzeum miatt. Az első palota itt épült a 12. században, amely inkább erődnek tűnt. V. Károly uralkodása alatt kibővítették az épületet, majd később több más uralkodó is egyre többet épített az eredeti palotába. A királyok itt éltek a 17. század végéig. Ahogy kiköltöztek, a palota kezdett szétesni, de Napóleon megkezdte a felújítási munkálatokat, amikor újra beköltözött a palotába.

1973 óta a Louvre Párizs legnagyobb múzeuma, és itt nemcsak Európából, hanem az iszlám, keleti és görög kultúrából származó műveket is láthatunk. Sok festmény látható a Louvre-ban, a leghíresebb valószínűleg Leonardo da Vinci „Mona Lisa”. Itt nem szabad fényképezni, és az őrök egész nap azt mondják a turistáknak, hogy ne fényképezzék a Mona Lisát. Egy üveg mögött is védve van, hogy még nehezebb legyen hozzájutni.

Leonardo da Vinci Mona Lisa mellett itt találhatók Rafaello, Tiziano, Rembrandt és Van Dyck művei is. A Louvre-ban számos tárgy és szobor is látható, például a „Venus de Milo”.

Az üvegpiramis, amely a múzeum bejárata, a Louvre múzeum szimbólumává vált. Közel 22 méter magas és 36 méter széles. Ez a piramis is nagyon fontos szerepet játszott a „Da Vinci-kód” című filmben.

Louvre Múzeum

Cím: 75001, Párizs Cedex 01.
Nyitva tartás: 9-18, hétfőn és szerdán 21.45-ig. Keddenként zárva.
Metró: Palais Royal

Louvre kiállítások, amelyeket most érdemes megnézni.

Nem találtunk eseményt!

Louvre képek