Orly repülőtérről Párizsba

Orly Repülőtér

Orly egy nagy és népszerű repülőtér Párizsban. Ha megérkezik az Orly repülőtérre, nem túl nehéz megtalálni az utat Párizs központjába. Ez a cikk minden szükséges információt megad ahhoz, hogy az Orly repülőtérről Párizsba utazzon.

Az Orly repülőtér és Párizs között többféleképpen utazhat. A legegyszerűbb megoldás egy privát taxi használata, de ha olcsóbb megoldást szeretne, érdemes megfontolni a különböző tömegközlekedési lehetőségeket.

Utazás az OrlyVallal

Az Orlyval egy ingajárat, amely összeköti a különböző orlyi terminálokat az Antony nevű RER B állomással. Antony elérésekor a Rer B-vel utazhat Párizs városközpontjába és olyan népszerű állomásokra, mint a Chatelet, a Gare de Nord, a Stade de France és még sokan mások.

RER B Párizsban
Kattintson a fenti Rer B térképre, hogy nagyobb verzióban tekinthesse meg.

Az OrlyVal körülbelül reggel 5:30-tól indul, és az utazási idő Orly és Antony között körülbelül 30 perc. Az utazási ár egy felnőtt számára 14 €. Jegyeket a vonat melletti jegyautomatákból vásárolhat.

Utazás OrlyBus-szal

Egy másik lehetőség az OrlyBus-szal való utazás. Ez egy busz, amely összeköti az Orly repülőteret a párizsi Denfert-Rochereau repülőtérrel. A busz 6:00 és 24:00 óra között közlekedik. Az egyirányú jegy ára körülbelül 13 euró, a busz utazási ideje pedig 30 perc. A buszra jegyeket az OrlyBus megálló melletti automatákból lehet vásárolni.

OrlyBusz
Az OrlyBus útvonalát mutató térkép.

Denfert-Rochereau-ba érve könnyedén utazhat a Rer B vonattal (lásd a fenti térképet), vagy a négyes vagy hatos metróval. A teljes párizsi metrótérképet itt tekintheti meg.

Utazás villamossal és metróval.

A legolcsóbb módja annak, hogy az Orly repülőtérről Párizs városközpontjába utazzon a 7-es villamossal (T7). Ahogy megérkezik az Orly repülőtérre, az érkezési csarnokban láthatja a villamos irányába mutató jeleket. A villamos az Orly négyes termináljától rövid távolságra található. Ha az orlyi repülőtér harmadik terminálján tartózkodik, akkor körülbelül 15 perces átlagos tempójú gyaloglásra számíthat, hogy elérje a villamosmegállót. Ha lassan sétálsz, vagy az 1-es vagy 2-es terminálra érkezel, számolnod kell, hogy még több időt fogsz igénybe venni a villamosvonal eléréséhez.

Az orlyi repülőtér termináljának térképe.
Az orlyi repülőtér termináljának térképe.

A villamos eléréséhez kövesse a jelzéseket a T7 irányába. Ez alagutakon és csarnokokon keresztül vezet. Végül látni fog egy villamosmegállót, ahol jegyet vásárolhat és utazhat a 7-es villamossal Villejuif – Louis Aragonba.

A hetes villamos Párizsban.

Az utazási idő Orly repülőtérről Villejuif – Louis Aragonba körülbelül 30 perc. Jegyeket vásárolhat az útra a villamosmegállóban található gépekből. Ne felejtse el érvényesíteni jegyét, amikor felszáll a villamosra, és tartsa meg, amíg el nem hagyja a villamost.

Ahogy eléri a Villejuif – Louis Aragon-t, a hetes metróval utazhat Párizs központja felé. Új közlekedési jegyre van szüksége a metróhoz, de miután beszállt a metróba, ugyanazzal a jeggyel válthat vonalat, amíg el nem hagyja a metrórendszert. Egy villamosjegy és egy metrójegy teljes ára 2,20 x 2 euró, ami azt jelenti, hogy ennek a közlekedési módnak a végső költsége, beleértve a villamost és a metrójegyet is, 4,40 euró.

A hetes metróvonal Párizsban.
A hetes metróvonal Párizsban. Kattintson a térképre a nagyobb verzióért.

Ezek a különböző lehetőségek az Orly repülőtér és Párizs központja közötti tömegközlekedéssel történő utazáshoz. Inkább kényelmesebben utazna? Használja az alábbi űrlapot a privát reptéri transzfer lefoglalásához.

Foglaljon most transzfert Párizs Orly repülőtérről

Ha nem szeretne tömegközlekedéssel utazni, hanem inkább egy sofőr várja Önt a nevével a repülőtér érkezési csarnokában, akkor az alábbi űrlapok kitöltésével foglalhatja le Orly repülőtéri transzferét.