Luxemburgi Múzeum

Luxemburgi Múzeum

A Musée du Luxembourg egy menő múzeum Párizsban, Franciaországban. Ez nem akármilyen múzeum; Ez egy díszes épületben van, amely úgy néz ki, mint egy palota! Képzeljen el nagy, gyönyörű szobákat, csodálatos műalkotásokkal.

Maga az épület régi és nagyszerű, mint egy mese kastélya. A Luxemburg-kertben található, amely olyan, mint egy nagy, díszes park. Tehát, amikor a múzeumba megy, élvezheti a körülötte lévő szép kertet is.

Most beszéljünk arról, hogy mi van benne! A múzeum a művészetről szól, különösen a festményekről és szobrokról. Olyan művészek híres darabjait láthatja, akik régen éltek, például a reneszánsz időszakból. Ezek a művészek olyanok, mint a művészvilág rocksztárjai!

Amikor végigsétál a múzeumon, színes festményeket fog látni, amelyek történeteket mesélnek vagy gyönyörű tájakat mutatnak be. Néhány szobor arra késztethet, hogy azt kérdezd: „Hú, hogyan csinálták ezt?” Olyan, mintha belépnénk egy időgépbe, és visszatekintenénk a művészetre.

A Musée du Luxembourg az időszaki kiállításokról szól. Ez azt jelenti, hogy néha megváltoztatják a megjelenített tartalmat. Fontos megjegyezni, hogy amikor nincsenek ideiglenes kiállítások, az egész múzeum zárva van. Más szóval, ez a múzeum az ideiglenes kiállításokról szól.

Musée du Luxemburg

Cím: 19 rue de Vaugirard, 75006 Párizs

Nyitva tartás: 10:30 – 19:00 (kiállítás esetén)

Időszaki kiállítások a múzeumban.

március 2024
Nem találtunk eseményt!

Hogyan juthat el a múzeumba?

RER: B vonal, Luxemburgig (Jardin du Luxembourg kijárat)
Metró: 4-es vonal, Saint Sulpice-ig; 10-es vonal, Mabillonig
Busz: 58-as, 84-es, 89-es vonalak Luxemburgba; 63,70, 87, 86, Saint Sulpice felé