summer olympics in ancient greece

Az olimpia – kiállítás

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok során a Louvre kiállítást rendez az első modern olimpiai játékok létrehozásáról. A látogatók megtudhatják, hogyan kezdődött a játékok a 19. század végén, beleértve a politikai hátteret, az inspirációs forrásokat és azt, hogy a szervezők hogyan akarták újraalkotni az ókori görög sportversenyeket.

A kiállítás bemutatja a világ legnagyobb sporteseményének kezdeteit, amely Pierre de Coubertin és néhány figyelemre méltó francia és görög személyiség ötlete volt. Kulcsszerepet játszott Émile Gilliéron svájci művész, aki Párizsban tanult, és gyakran látogatta a Louvre-t, hogy lemásolja műveit. Görögországba költözött, és az 1896-os és 1906-os athéni olimpiai játékok hivatalos művésze lett, a győztesek trófeáit tervezte, és olyan anyagokat készített, mint a bélyegek és plakátok korának legújabb technikáival.

A Stavros Niarchos Alapítvány kölcsönének köszönhetően a Louvre bemutatja az első olimpiai kupát, az úgynevezett „Bréal’s Cup”-ot, amelyet Michel Bréal francia akadémikus tervezett az első maraton győztesének.

A kiállítás bemutatja, hogyan jöttek létre a különböző területek, mint a filológia, a történelem, a művészettörténet és a régészet, hogy létrehozzák a modern olimpiai játékokat.

Az olimpia – kiállítás

Helyszín: Louvre
Időpont: 2024. április 24. – szeptember 16.

További információ: https://www.louvre.fr/en/exhibitions-and-events/exhibitions/olympism

Ha jegyet vásárol a múzeumba, hozzáférhet az olyan ideiglenes kiállításokhoz is, mint ez. Egy felnőtt ára körülbelül 22 euró.


Szeretne többet megtudni más párizsi eseményekről, fesztiválokról, kiállításokról, koncertekről és programokról? További információért tekintse meg eseménynaptárunkat . És ne felejtsük el, hogy a közelgő párizsi nyári olimpiáról itt olvashat bővebben.

Dátum

ápr 14 2024 - szept 16 2024
Folyamatban...

Idő

Egész nap

Helyszín

Louvre
Louvre
Kategória

Leave a Reply