Olympics in paris

Nyári olimpia 2024

A világ legnagyobb eseménye 2024-ben a nyári olimpia, amelyet Párizsban rendeznek július 26. és augusztus 11. között. Az ókori Görögországban gyökerező verseny olyasmi, amit a sportolók és a rajongók várnak, és az a tény, hogy a világ legszebb városában kerül megrendezésre, csak vonzóbbá és érdekesebbé teszi.

Párizs 2017. szeptember 13-án Peruban nyerte el a 2024-es nyári olimpiát. Los Angeles vagy Párizs volt, de végül úgy döntöttek, hogy Franciaország harmadik alkalommal rendezi meg a nyári olimpiát. Az ország korábban háromszor is megrendezte a téli olimpiát, így ez a hatodik olimpiai játékok, amelyeket valaha Franciaországban rendeztek. Mivel Párizs 1924-ben rendezte meg a nyári olimpiát, ez tökéletes alkalom arra, hogy megünnepeljük a 100 éves évfordulót, mivel a város korábban rendezte a nyári olimpiát.

Néhány érdekes szám a párizsi nyári olimpiáról.

A korábbi nyári olimpiák és hasonló események becslései alapján ezek azok a számok, amelyekre számíthatunk a 2024-es párizsi olimpiai játékoktól.

  • A 19 napos verseny alatt mintegy 9,7 millió néző fogja nézni az eseményeket Párizs különböző helyszínein.
  • A versenyek 41 különböző helyszínen zajlanak.
  • Több mint 10 500 sportoló érkezik Párizsba az eseményre.
  • Összesen 31 500 önkéntes segíti majd az olimpia alatt a zökkenőmentes történéseket.
  • A nyári olimpia alatt több mint 300 különböző versenyt rendeznek.
  • A breaktánc először lesz része az olimpiai játékoknak Párizsban.

Milyen helyszíneken lesz használható a párizsi nyári olimpia?

A párizsi nyári olimpia fantasztikus esemény lesz. A strandröplabda torna résztvevői Champ-de-Mars-ban versenyeznek, közvetlenül az Eiffel-torony előtt. A sportolók a versenyre koncentrálnak, de a többiek biztosan élvezni fogják a háttérben lévő torony gyönyörű látványát is!

Nyári olimpia Párizsban

A judo és birkózó versenyekre csak néhány méterre kerül sor a Champ-de-Mars Arénában. A Szajnával szemben található a gyönyörű Trocadero (kilátás nyílik az Eiffel-toronyra is). Itt számos, atlétikához kapcsolódó versenyen vesznek részt, beleértve az országúti kerékpározást, a versenygyaloglást, az úszást és a maratonokat.

A labdarúgó-verseny néhány nappal a tényleges olimpia előtt kezdődik. A Parc des Princes a PSG hazai pályája, de a nyári olimpia alatt a labdarúgó-bajnokság több mérkőzésének is otthont ad. A többi mérkőzést az egész országban elosztják, és olyan városokban játsszák, mint Marseille, Bordeaux, Nizza, Lyon, Nantes és mások.

A kézilabda és kosárlabda versenyek mérkőzései is szétterülnek az országban, a vitorlásversenyek Marseille-ben zajlanak majd. Egy nagyon érdekes tény, hogy az olimpiai szörfverseny Franciaországtól messze-messze kerül megrendezésre… Tahitin. Más szóval, ha meg akarja nézni az olimpiai szörfversenyt, ne rendeljen repülőjegyet Franciaországba!

A különböző atlétikai versenyek fő arénája a Stade de France, Franciaország legnagyobb arénája. Ez nagyon közel van a Vízi Központhoz, amely otthont ad az úszási, búvár- és vízilabda versenyeknek.

Egy másik gyönyörű terület, amelyet a párizsi nyári olimpia alatt használnak, a Versailles-i kastély. Itt rendezik meg a lovasversenyeket, valamint a modern öttusa versenyt.

Ne feledkezzünk meg a Roland Garrosról sem, a híres arénáról Párizs szívében… tökéletes hely a nyári olimpia teniszversenyeinek megrendezésére. Talán nem tudtad, de az olimpia alatti bokszversenyeket is a Roland-Garros Stadionban rendezik.

A párizsi nyári olimpia menetrendje.

Szeretné tudni, mi történik a párizsi nyári olimpia alatt? Az alábbiakban láthatja a menetrendet, amely bemutatja, hogy milyen tevékenységekre kerül sor az olimpia különböző napjain. A Vizes Központban zajló versenyekre az olimpia első részében, míg az atlétikai versenyekre az olimpia második részében kerül sor.

A nyári olimpia menetrendje
A 2024 nyarán Párizsban megrendezésre kerülő nyári olimpia menetrendje.

Most, hogy tudja, mikor kerülnek sor a különböző versenyekre, itt az ideje, hogy elgondolkodjon jegyvásárláson kedvenc eseményeire.

Jegyek a párizsi nyári olimpiára.

Szeretne jegyet vásárolni egy labdarúgó-mérkőzésre a nyári olimpia alatt, vagy esetleg egy esti eseményre a Stade de France-ban az atlétikai versenyek alatt? A labdarúgó-mérkőzések legolcsóbb jegyei 24 eurótól kezdődnek, de nem kell meglepődnie, ha a legolcsóbb jegyek más mérkőzésekre körülbelül 50 euróba kerülnek.

Ahhoz, hogy tanúja legyen a Stade de France versenyeinek a nyári olimpia alatt (atlétika), közel 400 eurót kell fizetnie az esti rendezvények legolcsóbb jegyeiért. Ez meglehetősen drága, ha figyelembe vesszük, hogy a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság alatt a legolcsóbb jegyek egy eseményre 25 euróról indultak. De ha ott akarsz lenni a Stade de France-ban, hogy megnézd az 1500 méteres versenyek döntőjét, vagy esetleg a rúdugrás döntőjét, akkor ezt az árat kell fizetned.

Jegyeket vásárolhat, és közelebbről megvizsgálhatja a párizsi nyári olimpia árát https://tickets.paris2024.org/en/

A párizsi nyári olimpiára vásárolt jegyek újraértékesítésének hivatalos platformja 2024 tavaszán nyílik meg. A platformmal kapcsolatos további információkat később osztjuk meg.

A fogyatékkal élők számára speciális jegyek állnak rendelkezésre, így ha kerekesszéket használ, akkor a hivatalos jegyoldalon speciális jegyek állnak rendelkezésre.

Gyakorlati kérdések a párizsi nyári olimpiáról.

Közlekedés a nyári olimpiai játékok idején

Mi a legjobb módja annak, hogy Franciaországba utazz az eseményre?

Párizsba repül, hogy megnézzen egy vagy több eseményt a nyári olimpia alatt? Vagy talán Marseille-be, Lyonba vagy Bordeaux-ba utazik? Ha repülővel érkezik, a legegyszerűbb megoldás valószínűleg az Air France-szal repülni. Párizs fő repülőterei az Orly és a Charles de Gaulle, amelyek tömegközlekedéssel, taxival vagy busszal könnyen összekapcsolhatók Párizs városközpontjával. Az Air France-szal Párizs és Bordeaux, Lille, Lyon, Marseille, Nantes és Nizza között lehet repülni, így nagyon könnyű meglátogatni Franciaország más fontos városait az olimpia különböző eseményeire.

Egy másik jó lehetőség, hogy vonattal utazzon Párizsba. Vannak gyorsvonatok, amelyek összekötik Londont Párizssal, és sok közvetlen vonat van Párizs és más francia nagyvárosok között, valamint olyan országokban is, mint Olaszország, Németország, Hollandia, Belgium és Spanyolország. Ellenőrizheti az árakat és foglalhat vonatjegyeket Franciaországba a https://www.sncf.com/en.

Ha olcsóbb repülőjegyet szeretne, szerencsés lehet, ha korán van, és repülőjegyet foglal olyan fapados légitársaságoknál, mint a WizzAir, az EasyJet, a RyanAir, a Eurowings és néhány más társaság. E légitársaságok egy része Charles de Gaulle-ba és Orly-ba repül, míg a legtöbbjük Párizs Beauvais-ba is indít járatokat. Ez egy olcsó repülőtér, körülbelül 100 km-re Párizs központjától, ami azt jelenti, hogy körülbelül 90 perces utazási időre számíthat a repülőtér és Párizs központja között (vagy többre, ha nagy a forgalom).

Mi a legjobb módja annak, hogy Párizsban utazzon a nyári olimpia alatt és a különböző helyszínek között?

Parkolhatom a tevémet a Stade de France előtt az atlétikai versenyek alatt?

Nem, ez jogos kérdés volt a katari labdarúgó-világbajnokság alatt, de a párizsi nyári olimpiával kapcsolatban nem gyakran kérdezik.

Hogyan vásárolhatok jegyet Párizs tömegközlekedési eszközeire? Melyik a legjobb jegy számomra?

Milyen szállodát/apartmant válasszak, ha Párizsba jövök a nyári olimpiára?

Az, hogy hol kell maradnia Párizsban a nyári olimpia alatt, nagyban függ az Ön igényeitől és attól, hogy mennyi pénzt szeretne költeni a szállásra. Párizs nagyon drága város, ha szállodákról és apartmanokról van szó, és a nyári olimpia alatt minden még drágább lesz. Az alábbiakban egy térképet láthat, amely bemutatja Párizs városközpontját különböző szálláslehetőségekkel és árpéldákkal. Nézz körül, és talán találsz neked megfelelőt. Ne feledje, hogy a szállodák és apartmanok rendkívül gyorsan teljesen lefoglalhatók, ami azt jelenti, hogy nehéz lesz megfelelő lehetőségeket találni, ha az utolsó pillanatig vár.

Booking.com

Ha nem görgetsz, akkor alapértelmezés szerint a Champ de Mars jelenik meg a fenti térkép bal oldalán. Itt található az Eiffel-torony, a Grand Palais, a Trocadero és más helyek, amelyeket gyakran használnak a nyári olimpia alatt. Ez közel van a Les Invalides-hoz, az íjászversenyek helyszínéhez. A térkép közepén látható a Place de la Concorde, a freestyle BMX, break, gördeszka és 3×3 kosárlabda versenyek helyszíne. Ez a terület nemcsak a nyári olimpia számára ideális, hanem Párizs híres látnivalóinak és épületeinek felfedezésére is, mint például a Louvre, az Eiffel-torony, a Diadalív, a Champs-Élysées, a Notre-Dame és a francia főváros más híres helyei.

Melyik a legjobb szálloda, ha a Stade de France és a különböző atlétikai versenyek közelében szeretnék élni?

A lehető legolcsóbban akarok élni, és nem bánom a tömegközlekedést. Hol éljek?

Milyen tevékenységeket kell végeznem a szabadidőmben Párizsban?

Hol streamelhetem online a különböző versenyeket?

Dátum

júl 24 2024 - aug 11 2024

Idő

Egész nap
Kategória

Leave a Reply