harriet backer

Harriet Backer – kiállítás

Bár Norvégián kívül nem ismert, Harriet Backer volt az ország leghíresebb női festője a 19. század végén. Nagyon dicsérték gazdag és ragyogó színhasználatáért, egyedi stílust teremtve, amely ötvözte a beltéri jeleneteket és a kültéri festést. Hatással volt rá a realista mozgalom és az impresszionizmus, szabad ecsetvonásokkal és nagy figyelmet fordítva a fényre. A vidéki életről készített szelíd portréiról és a templombelsők festése iránti érdeklődéséről is ismert.

Abban az időben, amikor a nőket nem ismerték el teljes mértékben állampolgárként Norvégiában, áttörte az akadályokat, és a művészeti világ fontos alakjává vált. Húsz évig volt a Norvég Nemzeti Galéria igazgatósági és beszerzési bizottságának tagja. Az 1890-es évek elején festőiskolát nyitott, ahol olyan neves művészeket tanított, mint Nikolai Astrup, Halfdan Egedius és Helga Ring Reusch. Rasmus Meyer gyűjtő támogatta, aki szintén Edvard Munch védőszentje volt.

Harriet Backer – kiállítás

Helyszín: Orsay
Időpont: 2024. szeptember 24. – 2025. január 12.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi történik Párizsban, kattintson a linkre. Szeretne inkább olvasni a legfontosabb látnivalókról, tevékenységekről és klassz programokról, amelyek a francia fővárosban várnak Önre? Ezt és még sok minden mást megtalálhat itt a párizsi útmutatónkban.

Címkék:

Dátum

szept 24 2024 - jan 12 2025

Idő

Egész nap

Helyszín

Musee d' Orsay
Musee d' Orsay
Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris
Kategória

Leave a Reply