Tömegközlekedés

Metro Párizs

Párizs egy gigantikus város, és heteket tölthet csak a város körüli sétával, hogy felfedezze mindazt, amit kínál. Tömegközlekedéssel könnyű bejárni a várost. Itt olvashat többet arról, hogyan utazhat Párizs városában tömegközlekedéssel, és megtekinthet egy tömegközlekedési térképet is.

Metró Párizsban.

Párizsban számos metró található, amelyek sokat segítenek a közlekedésben ebben a nagyon népszerű városban. Párizs alatt 15 metróvonal közlekedik, de néhány hely nem érhető el a metróval.

A metrójegyek megvásárolhatók egyetlen jegyként, tíz jegyből álló csomagban vagy turisztikai bérletként (Paris-Visite). Ezek a turisztikai bérletek kombinálhatók a Carte-Musee-Monuments-szel is, amely kedvezményeket biztosít a párizsi múzeumok és látnivalók számára.

Párizs öt zónára oszlik, de a legtöbb turista számára az 1. és 2. zóna több mint elég lesz, mivel a legfontosabb látnivalók és látnivalók ezen a két zónán belül találhatók.

Metróval Párizsban

RER Párizsban.

Ez az a vonat, amely összeköti a külső városrészeket a belvárossal, és ennek segítségével a repülőtérről a városba is eljuthat.

Utazás busszal Párizsban.

Párizsban a buszok segítségével a föld felett utazhat, és a busz használata közben városnézést is végezhet. Ez jó lehetőség lehet, ha van ideje, és szeretne egy olcsó városnéző túrát útmutató nélkül.

Villamos Párizsban.

2006 óta villamossal utazhat Párizsban. A villamos a „boulevard des Maréchaux Sud” -on halad. Útközben láthatjuk a kortárs festők festményeit.

Jegyárak:

„T+” jegyek: 2,10 Euro (1,5 órán keresztül használható bármely tömegközlekedési járművön)
Tíz jegy csomag: 16,90 Euro
Paris Visite: a turistabérlet, nincs szükség képre. 1, 2, 3 vagy 5 napig vásárolható meg. Az ár függ a benne foglalt zónák számától, a napok számától és attól, hogy Ön felnőtt vagy gyermek. Az alábbiakban néhány árpéldát láthat.

  • 1 felnőtt az 1-3 zónában, 1 nap: 13,55 Euro.
  • 1 gyermek az 1-3 zónában, 1 nap: 6,75 Euro.

Párizs közlekedési térképe

Az alábbiakban egy párizsi közlekedési térképet láthat. Kattintson a térképre egy sokkal nagyobb felbontású verzió megtekintéséhez, megkönnyítve a szövegek és a különböző metróvonalak megtekintését.

Párizs közlekedési térképe