Tömegközlekedés

Metro ParisMetró: Párizsban rengeget metró van! Mennyire megkönnyíti ez az amúgy nagyon is zsúfolt város közlekedését! Összesen 15 metróvonal szeli keresztbe-kasul a várost, szinte nincs olyan hely a városban ahova ne lehetne eljutni a föld alatt! Jegyeket tízes csomagban vehetjük meg, vagy beszerezhetünk egy úgynevezett Paris-visite bérletet is, amely a meghatározott napokon korlátlan tömegközlekedési használatot biztosít. Kombinálhatjuk a Carte Musee-Monuments (múzeumokba szóló) bérlettel is.
Párizs területét 5 tarifazónára osztották, de a turisták szerencséjére a legtöbb látnivaló az 1-2 zónán belül van, így elég ha erre a két zónára veszünk jegyet!

RER: a külvárosokban közlekedő vonatot hívják így, és ezzel is be lehet jutni a reptérről a városba.

Busz: busszal bárhova el lehet jutni, és közben lehet városnézni is! Ez talán a legjobb megoldás azoknak, akik ráérnek és szeretnek üldögélni és nézelődni.

Villamos: 2006 óta újra van villamos Párizsban! A boulvard des Maréchaux Sud körúton közlekedik a villamos. Híres kortárs festők művei szegélyezik az útját.

Jegyárak:
„T+” jegy – 1,70 euró (1.5 órán át lehet vele utazni, bármelyik közlekedési eszközön)
10 darabos gyűjtőjegy – 12.50 Euro
Paris Visite: turista bérlet, fénykép nem kell hozzá: megvásárolható 1,2,3,5 napos formában, más más árakon a zónáktól és attól függően, hogy felnőtt vagy gyerek részére vesszük. Pl: felnőtt 1 napos 1-3. zóna: 9 euró, gyereknek ez: 4.5 euró

Metró térkép

Metro Map Paris