Notre-Dame

A Notre Dame biztosan a legszebb gótikus stílusú épületek egész Franciaországban. A templom több mint 157 évig épült, és 1320-ban fejeződött be. A francia forradalom alatt a templom szinte teljesen elpusztult, de később helyreállították eredeti kialakítását. A legújabb tragédia 2019-ben történt, amikor nagy tűz ütött ki a templomban. Nagy károk keletkeztek, de sok támogatás érkezett a világ minden tájáról annak érdekében, hogy a templom visszanyerje eredeti szépségét.

A székesegyház Párizs egyik legfontosabb épülete, és ez nem véletlen. Gyönyörű ablakokkal rendelkezik, és több mint 9000 ember számára van hely. A Notre Dame-nak három fő kapuja van; a központi kapunál látható az „Utolsó ítélet”. Az orgonának több mint 7800 sípja van, és azt mondják, hogy a világ egyik legszebb orgonája.

A Notre Dame kihagyhatatlan látnivaló Párizsban. A templomban padok találhatók, ahol leülhet, kortyolhat a légkörből és pihenhet. Hosszú ideig ingyenes volt a Notre Dame látogatása, de ez már nem így van.

Meglátogathatom a Notre Dame-ot 2023-ban?

A templomot jelenleg nem lehet meglátogatni a felújítási munkálatok miatt. Hosszú ideig a templom előtti tér is zárva volt a látogatók előtt, de az ismét nyitva áll a látogatók előtt (és szabadon látogatható).

Notre Dame belépő

A templom jelenleg zárva van a látogatók előtt, de ha a COVID előtti és a FIRE előtti árakkal folytatódik, akkor a belépési díj 20 euró körül várható.

Notre-Dame képek