Mexikói művészeti kiállítás a Louvre-ban

A Franciaország fővárosában, Párizsban lévő híres múzeumot, a Louvre-t senkinek sem kell bemutatni. A világ egyik leglátogatottabb múzeumában mindig számtalan állandó és időszakos kiállítás várja az érdeklődőket. Aki szeretne megismerkedni a francia vagy akár más nemzetek művészetével, annak itt a helye. A Louvre legújabb kiállítása a mexikói művészetet hivatott bemutatni.

A mexikói művészet kiállítása a Louvre spanyol művészeteket bemutató termében kapott helyet. Sok más mellett, a kiállítás a híres mexikói festő, José Juárez monumentális művén a “Zurbaranesque”-en, a Cristóbal Villalpando dinamikus barokk művészetén és Rodríguez Juárez finom és lágy munkáin keresztül kívánja bemutatni az Új Világ művészetét a korban és egy világos képet ad a latin művészek szoros, mégis független kapcsolatáról spanyol kollégáikkal.

A kiállítás 2013. március 7-e és 2013. június 3 között látható a Louvre spanyol termeiben a múzeum első emeletén. Ez a bámulatos kiállítás mindenképpen jó program azok számára, akik a Louvre-ba látogatnak. Ha Ön is szeretne eltölteni néhány napot a festői Párizsban, akkor mindenképp jegyezze meg a Louvre mexikói műveket bemutató kiállítását. Hiszen mindenki, aki Franciaország csodálatos fővárosába szervez pihenést, biztos, hogy a múzeumot is megnézi. A Louvre állandó kiállított tárgyai, mint a Mona Lisa vagy az Utolsó Vacsora című világhírű képei mellett érdemes figyelmet szentelni az alig ismert mexikói művészetekre is. Jó szórakozást!

Mexikói művészeti kiállítás
Március 7 – Junius 3
Louvre

Leave a Reply