A legjobb gyerekprogramok Párizsban

Ebben a rövid cikkben, Párizs legjobb és legélvezetesebb gyerekprogramjait fogjuk röviden ismertetni.

Citè des Enfants (30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Paris)

Az első hely a listánkról a Citè des Enfants. A Cité des Enfants a legismertebb és legnagyobb gyerek múzeum Párizsban, aminek berendezése és felépitése is teljesen gyerekbarát. A múzeum különböző szines és változatos kiállitással, játékokkal, ismeretterjesztő videókkal, prezentációkkal és számos egyéb gyerek programmal vár minden korosztályt.

Cite des Enfants
Cite des Enfants

Jardin d’Acclimatation (Bois de Boulogne, 75016 Paris)

A második kedvenc helyünk a listáról a Jardin d’Acclimatation. A Jardin d’Acclimatation egy vidámpark a város szívében. A vidámpark rengeteg szórakoztató játékkal, hullámvasúttal és bábelőadással vár minden gyereket és ezeken kivül még rengeteg más elfoglaltság is otthont kapott a parkban, többek között a különböző workshopokra és fizikai tevékenységekre is nagy hangsúlyt fektettek. A Jardin d’Acclimatation egy tökéletes porgram családosoknak egy napsütéses délutánon Párizsban.

Jardin d'Acclimatation
Jardin d’Acclimatation

Mènagerie at the Jardin de plantes (57 Rue Cuvier, 75005 Paris)

A Ménagerie at the Jardin des plantes a harmadik kedvenc programunk a listánkról. A Ménagerie at the Jardin des plantes a legnagyobb állatkert Párizsban, ami a város szívében helyezkedik el. Az állatkertben számtalan nagymacska, panda, medve és gorilla kap otthont. Mivel a Ménsgerie at the Jardin des plantes a város belvárosában helyezkedik el ennek a legegyszerűbb a megközelitése és az állatkert maga rendkivül gyerekbarát.

With children in Paris
Mènagerie at the Jardin de plantes

Jardin des Tuileries (113 Rue de Rivoli, 75001 Paris)

A negyedik hely a listánkról a Jardin des Tuileries. A Jardin des Tuileries egy hatalmas játszótér Párizsban. A játszótér inkább 5 éves kor felett élvezhető igazán, a kötél mászókák és a fém ügyességi és fejlesztőeszközök miatt, de ezeken kivül számos más hetköznapi kihivási is várja a gyerekeket, mint a hinta, csúszda, homokozó vagy a mászóka. A játszótér Párizs egyik legszebb parkjában kapott otthont, ahol nyaranként minden augusztusban egy kisebb karnevál is helyet kap a parkban.

Jardin des Tuileries
Jardin des Tuileries

Aquarium de Paris (5 Avenue Albert de Mun, 75016 Paris)

Az Aquarium de Paris kétségtelenül egy kihagyhatatlan program Párizsban, ha gyerekekkel vagy. Az Aquarium de Paris számtalan vizi/tengeri élőlénnyel, szines és változaos, kis és nagy halakkal, rájákkal és cápákkal várja a kedves látogatókat. A látogatók, akik szeretik a cápákat különösen fogják élvezni a hatalmas cápa alagutat, ahol több mint 24 cápát van lehetőség közelebbről is szemügyre venni, akik pedig szivesen megismerkednének közelebbről a halakkal, azokat egy nyitott ‘halsimigató, medence várja. Szerdánként és hétvégén az akvárium speciális gyerekelőadásokkal és programokkal vár minden korosztályt.

Aquarium Paris
Akvárium Párizsban

Leave a Reply