Pierre Bonnard kiállitás 2015-ben

BonnardEgy atfogó kiállitás vár mindenkit Pierre Bonnardról a Musée d’Orsay-ben 2015. tavaszától egészen 2015. nyár közepéig. Pierre Bonnard egy francia festő volt, aki 1867-ben született és 1947-ben halt meg.

Bonnard volt az egyik legjelentősebb alakja és jeles képviselője a posztimpresszionizmusnak és egyben az egyik alapitótagja is a Nabis avantgárd festő csoportnak. Bonnard számára a Nabis csoport tagjának lenni egy hatalmas momentum volt, ami nagy hatással volt művészetének az alakulására is. A Pierre Bonnard kiállitás során a látogatók közelebbről is megismerhetik a posztimpresszionizmus egyik legjelesebb képviselőjét, aki igen nagy hatást gyakorolt a későbbi festészet alakulására. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy egy szélesebb képet kapjanak Bonnard művészetéről. A tárlat a francia művész különböző kreativ korszakaira van bontva, igy a látogatók könnyen nyomon követhetik Bonnard festészetének fejlődését és változásait is egyaránt. Bonnard legjobban a különleges, élénk és változatos színhasználatáról ismert.

A kiállitás az egyik legjobb francia festőről Pierre Bonnard-ról 2015. március 17-től egészen 2015. július 19-ig lesz majd látható a francia fővárosban Párizsban a Musèe d’Orsay-ban. A belépő a kiállitásra 8.50 euró.

Musèe d’Orsay
1 Rue de la Légion d’Honneur, 75007 Paris, Franciaország

Ha még többet megszeretnél tudni a kiállitásról és a múzeumról kattints erre a linkre meg több hasznos információért.

Leave a Reply