Niki de Saint Phalle kiállitás

Niki de Saint PhalleNiki de Saint Phalle egy francia festő, szobrász és filmrendező volt. Niki de Saint Phalle 1930-ban született és 2002-ben halt meg 71 éves korában. Karrierje kezdetén, a végleges festészete kialakulása előtt rengeteg féle festészeti stilust és technikát próbált ki.

Saint Phalle művészetére igen nagy hatással volt Gaudi, akinek a hatása rengeteg kaput és új lehetőségeket nyitott meg a művész számára. Saint Phalle festészetében és szobrászatában új technikákat, anyagokat és szerekezeti elemeket kezdett el használni és megjeleniteni. Niki de Saint Phalle festményei számtalanszor megjelenitette az erőszakot és az erőszakról alkotott véleményét is. Számtalan festményén megjelennek a kések és a különböző fegyverek, mint az erőszak jelképei. A kiállitás során az érdeklődők egy új szemszögből ismerhetik meg és fedezhetik fel Saint Phalle művészetét és életét is egyaránt. Niki de Saint Phalle a 20. század egyik legkiemelkedőbb művésze, aki igen nagy hatással volt a világra és annak művészetére is.

A kiállitó múzeum számos más múzeummal dolgozik együtt a kiállitáson. Niki de Saint Phalle munkásságáról szóló kiállitás a francia fővárosban Párizsban lesz majd látható a Grand Palais múzeumban. A tárlat 2014. szeptember 17-től egészen 2015. február 2-ig vár minden érdeklődőt.

Ha még többet megszeretnél tudni a kiállitásról és a múzeumról kattints a következő linkre még több információért.

Leave a Reply