Marokkó a Középkorban: Kiállítás

Ez a kiállitás a 11. és 15. század közötti uralkodó dinasztiákat és a középkori életet fogja bemutatni Marokkóról. A kiállitás most először lesz majd látható a francia fővárosban Párizsban. A kiállitás során az érdeklődőknek lehetőségük lesz, hogy jobban megismerjék az Almorávida, Almohád és a Marinid dinasztiákat.

Medieval Morocco

A kiállitás „Medieval Morocco: An Empire from Africa to Spain” a középkori marokkói kultúrát, történelmet és politikai helyezetet fogja bemutatni a 11. és 15. század között. A kiállitáson rengeteg, különböző a középkorból fentmaradt emlékeket, képeket, rajzokat, épitészeti diszitéseket, textileket, elefántcsontokat és kalligráfokat lesz lehetőséged jobban megvizsgálni. A múzeum azt az időszakot mutatja be, amikor az iszlám világ és Marokkó az egyik legerőteljesebb és legfontosabb államok egyike volt az egész világon és fontos stratégiai szerepe volt a világon. A kiállitáson több mint 300 fennamardt emléket lesz majd lehetőséged megismerni Marokkó fénykorából. A tárlat egy időutazásra hiv, ahol jobban megismerheted és felfedezheted az akkori életet és mindennapokat is egyaránt.

A kiállitás a középkori Marokkóról a francia fővárosban Párizsban a Louvreban lesz majd megtekinthető. A tárlat 2014. október 17-től egészen 2015. január 19-ig vár minden látogatót. A kiállitásra a belépő 13 euró.

Leave a Reply