Filmek, amik Párizsban játszódnak

Rengeteg olyan film létezik, ami a gyönyörű francia fővárosban, Párizsban játszódik, ezért ebben a cikkben a legnépszerűbb és szerintünk a legjobb olyan filmeket fogjuk röviden bemutatni és ismertetni, melyek Párizsban játszódnak.

Da VInci CodeDa Vinci Code

Az első film a listánkról a hires könyvadaptáció a Da Vinci Code (A da Vinci-kód). A da Vinci-kód egy amerikai misztikus krimi, melyet Ron Howard rendezett. A film, amúgy a híres 2003-as megjelenésű A da Vinci-kód regényen alapul, melyet Dan Brown írt. A film rögtön Párizs egyik jelképévé vált helyszínén a Louvre-ban kezdődik. A filmben olyan híres színészek játszanak, mint Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jürgen Prochnoe, Jean Reno és Paul Bettany.

Midnight in Paris
A második film a listánkról a Midnight in Paris, aminek a magyar címe Éjfélkor Párizsban. Az Éjfélkor Párizsban egy 2011-es amerikai romantikus vigjáték, ami teljes egészében a gyönyörű francia fővárosban játszódik. A filmet Woody Allen írta és rendezte. A film a fiatal álmodozó íróról Gil Penderről szól, aki minden éjjel visszautazik az időben a kedvenc párizsi korszakába. A film főszereplői Owen Wilson, aki Gil Pendert alakítja, Rachel McAdams, mint Inez, Gil menyasszonya, Marion Cotillard, mint Adriana, akivel Gil megismerkedik 1920-ban, Kathy Bates, mint Gertrude Stein, az irodalomkritikus, Adrien Brody, mint Salvador Dali, Carls Bruni, mint a tárlatvezető a múzeumban és Corey Stoll, mint Ernest Hemingway.

L’ecsó
RatatouilleA harmadik filmünk a listáról a Ratatouille. Habár a Ratatouille, magyar cimén L’ecsó egy animációs film, de a története Párizsban játszódik. A L’ecsó egy 2007-es amerikai animciós film. A filmet a Walt Disney és a Pixar Animation Studios készítette. A film címe a Ratatouille a francia ételre a ratatouille-re utal, ami a francia lecsó. Az aranyos animaciós film egy fiatal ügyetlen szakácsról és egy ambiciózus patkányról szól, aki szenvedélyesen szeret főzni.

A Parfüm: Egy gyilkos története
A Parfüm: Egy gyilkos története, eredeti címén Parfume: The Story of a Murderer egy 2006-os német krimi, amit Tom Tykwer rendezett és a forgatókönyvét pedig Andrew Birkin és Bernd Eichinger írta. A film a 18. századi Franciaországban és Párizsban játszódik, története a fiatal Jean-Baptise Grenouille-ről szól, aki szagtalanul jött a világra, de rendkivüli szaglással rendelkezdik. A filmnek egyébként Patrick Süskind Parfume novellája szolgált alapul.

Inception / Eredet
Az egyik legnépszerűbb és legismertebb Christopher Nolan film, az Inception, magyar nevén Eredet egyes helyszínei is Párizsban játszódnak, többek között az is, amikor Leonardo DiCaprio a francia fővárosba utazik, hogy felajánljon egy munkát Ellen Page-nek. Az Eredet egy 2010-es amerikai krimi, kalandfilm, amiben olyan híres színészek játszanak, mint Leonardo DiCaprio, mint Dominic Cobb, Ellen Page, mint Ariadne, Joseph Gordon-Levitt, mint Arthur, Marion Cotillard, mint Mal Cobb, Tom Hardy, mint Eames, Dileep Rao, mint Yusuf, Ken Watanabe, mint Saito, Cillian Murphy, mint Robert Fischer, Tom Berenger, mint Peter Browning és Michael Cain, mint Miles professzor.

Taken / Elrabolva

Taken in ParisEgy másik igen híres és népszerű film, melynek részletei a francia fővárosban, Párizsban játszódik a Taken. Taken vagy magyarul Elrabolva egy 2008-as francia krimi, aminek bizonyos részei Párizsban játszódnak. A filmet Pierre Morel rendezte a forgatókönyvírója pedig Luc Besson és Robert Mark Kamen voltak. A film főszereplői Liam Neeson, mint Bryan Mills, Maggie Grace, mint Kim Mills, Leland Orser, mint Sam, Jon Gries, mint Casey, Katir Cassidy, mint Amanda és Famke Janssen, mint Lenore (Lenny).

2 nap Párizsban
Az utolsó film a listánkról a 2 Days in Paris, magyar címén 2 nap Párizsban. A 2 nap Párizsban egy 2007-es francia-német romantikus vigjáték. A filmet Julie Deply írta és rendezte és ő a film egyik főszereplője is egyaránt. A film egy fiatal párról szól, Marionról (Julie Deply) és Jackről (Adam Goldberg), akik két napot töltenek Marion szülővárosában, Párizsban egy szerencsétlen Velencei utazás után.

Az összes filmet meg lehet nézni online az Amazon.com oldalon. De hogyan nézhetek filmeket az Amaon.com oldalon Magyarországról?

Leave a Reply