van gogh exhibition

Van Gogh Auvers-sur-Oise-ban – kiállítás.

Vincent Van Gogh rajongója vagy? Nem te vagy az egyetlen. Rengeteg időszaki kiállítás van a híres festőről, és mindig több tízezer látogatót vonzanak. Ennek eredményeként meglehetősen nehéz ingyenes jegyeket és nyitott idősávokat találni, ha érdekli a következő Van Gogh kiállítás a párizsi Orsay Múzeumban.

Ez a művészeti kiállítás az első, amely Vincent Van Gogh festményeiről szól élete utolsó két hónapjából a Párizs melletti Auvers-sur-Oise-ban. Sok kutatás után a kiállítás készen áll arra, hogy segítsen az embereknek meglátni, mennyire fontos volt ez az idő a művész számára.

Van Gogh 1890. május 20-án érkezett Auvers-sur-Oise-ba, és sajnos július 29-én elhunyt, miután megpróbálta véget vetni saját életének. Annak ellenére, hogy csak valamivel több mint két hónapot maradt, ez az idő kulcsfontosságú volt művészete szempontjából. Új stílusa és növekedése volt, amelyet az érzelmi küzdelmek befolyásoltak.

Van Goghnak nehéz dolga volt Arles-ban és Saint-Rémy-ben, ezért úgy döntött, hogy Párizs közelében él testvérével, Theóval, hogy új kreatív energiát találjon. Azért választotta Auvers-t, mert ott élt Dr. Gachet, egy orvos, aki a szomorúság kezelésére szakosodott, és szintén művészetkedvelő volt. Van Gogh a faluban lévő Ragout Innben élt, és mindent felfedezett maga körül, foglalkozott az egészségével, a testvérével való kapcsolatával és a művészeti világban elfoglalt helyével kapcsolatos aggodalmakkal.

Ez a kiállítás azért különleges, mert Van Gogh karrierjének csak erre a fontos időszakára összpontosít. Mindössze két hónap alatt 74 festményt és 33 rajzot készített, köztük olyan híreseket, mint Dr. Paul Gachet portréja, Az auvers-i templom és a Wheatfield varjakkal. A mintegy negyven festményt és húsz rajzot felvonultató kiállítás különböző témákat mutat be ebből az időszakból: falusi tájakat, portrékat, csendéleteket és vidéki tájakat. Egy sor festményt is tartalmazni fog egyedi dupla négyzet formátumban, amelyeket Van Gogh általában nem használt.

Szeretné élvezni Van Gogh kiállításait Európa más részein is? Íme néhány javaslat.

Van Gogh Auvers-sur-Oise-ban – kiállítás.

Helyszín: Orsay Múzeum
Időpont: 2024. október 3. – 2024. február 4.

Belépődíj: A felnőttek számára 16 euró díjat kell fizetni a kiállításra való belépéshez. A múzeum minden nap 9: 30-18: 00 között tart nyitva.

Szeretne többet megtudni más párizsi eseményekről, kiállításokról, koncertekről és piacokról? Nézze meg mi történik Párizsban oldalunkat, hogy többet megtudjon.

Címkék: ,

Dátum

okt 03 2023 - febr 04 2024
Lejárt!

Idő

Egész nap

Helyszín

Musee d' Orsay
Musee d' Orsay
Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris
Kategória

Leave a Reply