Gaudi

A párizsi Musee d’ Orsay-ban 2023-ban megrendezett Gaudi-kiállítás lesz Franciaország első nagy Gaudi-kiállítása az elmúlt ötven évben. Ha meglátogatja a kiállítást, láthatja a Gaudi által készített rajzokat, amelyek a Sagrada Familia építésére készülnek Barcelonában és más épületekre és projektekre, amelyeken dolgozott.

Antoni Gaudi neves spanyol építész volt, akit széles körben a 20. század egyik leginnovatívabb és legkreatívabb építészének tartanak. 1852. június 25-én született Reusban, Katalóniában, Spanyolországban, és élete nagy részét Barcelonában töltötte, ahol híressé vált egyedi és rendkívül jellegzetes terveiről.

Gaudi vallásos ember volt, és munkájában erősen befolyásolta katolikus hite. Leginkább arról ismert, hogy több barcelonai épületet tervezett, köztük a Sagrada Familia, a Casa Batlló és a Casa Milà. Építészeti stílusát organikus formák, bonyolult díszítés és innovatív mérnöki technikák jellemzik.

Gaudi egyik leghíresebb műve a Sagrada Familia, egy hatalmas templom Barcelonában, amelyet 1882 óta építenek. Gaudi életének második részét ennek a projektnek szentelte, és 1926-ban bekövetkezett halálakor még mindig hiányos volt. Ma a Sagrada Familia továbbra is Barcelona egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, és széles körben Gaudi egyik legnagyobb művének tekintik.

Gaudi Musee d’ Orsay-ban

Időpont: 2023. április 4. – 2023. július 17.
Helyszín: Musee d’ Orsay

Szeretne többet megtudni Párizs egyéb látnivalóiról és tevékenységeiről? Nézze meg a párizsi útmutatónkat hasznos és inspiráló információkért. Megnézheti párizsi naptárunkat is, hogy megtudja, mi történik Párizsban.

Tudtad, hogy Gaudi 1878-ban Franciaországba látogatott, egy párizsi utazás részeként, hogy részt vegyen a világkiállításon? Ezen az úton találkozott először Eugene Viollet-le-Duc francia építész munkájával, akinek gótikus építészeti elméletei mélyen befolyásolnák Gaudi munkáját. Gaudi olyan francia szecessziós építészek munkásságát is tanulmányozta, mint Hector Guimard és Emile Gallé.

Címkék: ,

Dátum

ápr 04 2023 - júl 17 2023
Lejárt!

Helyszín

Musee d' Orsay
Musee d' Orsay
Esplanade Valéry Giscard d'Estaing, 75007 Paris
Kategória

Leave a Reply