Louvre and Notre-Dame

A Notre-Dame kincstára – kiállítás.

A világ rémülten ébredt, amikor a fantasztikus párizsi Notre-Dame-székesegyházban pusztító tűzről olvastak. Mivel a székesegyház helyreállítása a befejezéshez közeledik, a Louvre Múzeum különleges kiállításnak ad otthont a párizsi Notre-Dame kincseiről. Ez a gyűjtemény fontos istentiszteleti tárgyakat, ereklyéket, könyveket és más értékes tárgyakat tartalmaz, amelyeket áhítat cselekedeteiként adnak. A kiállítás után ezek a kincsek visszakerülnek a székesegyház sekrestyéjébe, egy különleges helyiségbe, amelyet a 19. században építettek számukra.

A kiállítás több mint 120 művön keresztül meséli el e kincsek történetét, bemutatva útjukat az ókortól a középkoron át a 19. századi újjászületésükig, különös tekintettel Viollet-le-Duc munkájára a második birodalom idején.

A Notre-Dame-székesegyház kincstára – kiállítás.

Helyszín: Louvre
Időpont: 2023. október 18. – 2024. január 29.

A kiállítás megtekintéséhez meg kell fizetnie a múzeum 17 eurós belépési díját, amely szintén hozzáférést biztosít ehhez az ideiglenes kiállításhoz. Érdemes tudni, hogy az időszaki kiállításra idősávot kell foglalni, nehogy a múzeum és az időszaki kiállítás helyszíne zsúfolttá váljon.

Szeretne inkább olvasni más párizsi eseményekről és kiállításokról? Párizsi naptárunkban rengeteg információt találhat.

Címkék: ,

Dátum

okt 18 2023 - jan 29 2024
Lejárt!

Idő

Egész nap

Helyszín

Louvre
Louvre
Kategória

Leave a Reply