Dali’s Wall Exhibition – Kiállitás

Dali ParisEz a kiállítás a szürrealizmust és az utcai művészetet kombinálja. Az Escape Dali húsz utcai művészt kért fel, hogy próbáljanak meg Salvador Dali szemein és művészetén keresztül alkotni.

A művészek Dalit és a színes képzelőerejét használták fel a műveik megalkotására kombinálva a kortárs utcai művészettel. Salvador Dali egy spanyol, katalán festő volt. Dali leginkább bizarr, feltünő és meglepő képeiről és festményeiről lett ismert. Salvador Dali művészetét, festményeit és technkikáját nagyban befolyásolta a reneszánsz műveszek és festők alkotásai is. Nagy hatással volt ez az időszak a festményeire. Nem volt korlátok közé szoritva és kereste az új lehetőségeket a festészetben, igyekezet nem határokat szabni képzelőerejének és igy lehetősége nyilt a festészet művészetét egy új szemszögből megismerni. Első kiállítása 1925-ben lett megnyitva és 1926-ban járt életében Párizsban, ami nagy hatással volt későbbi életére is, itt találkozott először Pablo Picassoval. A húsz művész az utca falait és Dali festményeit és művészetét felhasználva egy új szemszögből mutatják be a művészetet, ahogyan még eddig nem volt látható. A kiállitás Párizsban lesz látható csütörtökön 2014. szeptember 11-től egészen vasárnap 2015. március 15-ig.

Ha te is szivesen elmennél a kiállításra és még többet megtudnál a tárlatról és Párizsról kattints a következő linkre és tudj meg többet.

Leave a Reply