Karácsonyi Vásár Párizsban 2014

Ebben az évben, mint ahogy eddig minden évben újra ellátogat a karácsonyi vásár Párizsba. December egy különleges hónapja az évnek, amikor a karácsony közeledik és az egész város karácsonyi diszekbe és fénybe borul. Párizsban a karácsonyi időszak alatt rengeteg karácsonyi vásár vár a város különböző pontjain.

Christmas market paris

A karácsonyi vásár tradiciója már évszázadok óta él és az egyik legfontosabb események egyikévé nötte ki magát. A karácsonyi vásár minden évben több tizezer embert csabit a francia fővárosba a karácsony ideje alatt. A karácsonyi vásár során a legszebb ajándékokat szerezheted be, a legfinomabb tradicionális vásári ételeket és italokat kóstolhatod meg és ez az egyik legjobb módja a karácsonyi hangulat átéléséhez. Párizsban rengeteg karácsonyi vásár közül tudsz választani és ebben a cikkben a város legjobbjait fogjuk felsorolni.

Champs Elysées Market a legnagyobb karácsonyi vásár egyike Párizsban. Ez a karácsonyi vásár Párizs belvárosában helyezkedik el rögtön a Champs Elyséesnél, ami a város fő vásárló utcája. A városban ez az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb vásárok egyike. A karácsonyi vásár a Champs Elyséesnél 2014. november 19-től egészen 2015. január 2-ig vár mindenkit.

Champs Elysées Market
Avenue Des Champs-Elysees, 75008, 8th Arrondissement

Megközelités:
Metró: Champs-Elysées-Clémenceau megálló

A Saint Sulpice karácsonyi vásár Párizs szivében helyezkedik el rögtön a Saint Sulpice templom elötti téren. A Saint Sulpice vásár a kisebb vásárok táborához tartozik, de innen sem hiányozhatnak a tipikus karácsonyi ételek és italok sem. A vásáron rengeteg féle karácsonyi ajándék és kézzel fából, üvegből vagy textilből készitett tárgy közül tudsz válogatni. A Saint Sulpice karácsonyi vásár 2014. december 1től egészen 2014. december 24-ig vár mindenkit.

Saint Sulpice karácsonyi vásár
Place Saint-Sulpice, 75006, 6th Arrondissement

Megközelités:
Metró: Saint Sulpice vagy Saint Germain des Pres megálló

Marche Saint-Germain is Párizs belvárosában helyezkedik el igen közel a város fő látványosságaihoz. A karácsonyi vásár a Saint-Germain-des-Pre metróállomástól csak pár percnyire található. A vásár a legkülönlegesebb kézzel készitett ajándékokat kinálja a látogatóknak. Ez a karácsonyi vásár igen közel található a Saint Germain templomhoz és a leghiresebb irodalmi kávéházakhoz, mint a Lex Deux Magots vagy a Café de Florehoz. A karácsonyi vásár 2014. december 6-tól egészen 2015. január 2-ig van nyitva.

Marche Saint-Germain
Place Saint- Germain Des Pres, 75006, 6th Arrondissement

Megközelités:
Metró: Saint-Germain-des-Pres megálló

Ez a karácsonyi vásár a Trocaderonál helyezkedik el, amitől csak pár percnyi sétára van az Eiffel-toronytól. Ez a karácsonyi vásár az egyik legnagyobb Párizsban a Champs-Elysées vásár mellett. A vásáron megkóstolhatod a legfinomabb forraltborokat és a tipikus karácsonyi ételeket is egyaránt. A karácsonyi vásár a Trocaderonál 2014. december 8-tól egészen 2015. január 2-ig vár minden látogatót.

Karácsonyi vásár a Trocaderonál
Trocadéro, Paris, 75016, 16th Arrondissement

Megközelités:
Metró: Trocadèro station

Ha még többet megszeretnél tudni arrol, hogy mi tortenik Parizsban, klikkelj ide.

Az iPademről küldve

Leave a Reply