Jean Dubuffet munkája, a Kókusz Bazár a Les Arts Decoratifs-ben

Szeretne Franciaország fővárosába, a mesés Párizsba utazni? Akkor minden bizonnyal látni fogja a világhírű Eiffel tornyot, a Diadalívet, a Notre Dame-ot és persze Párizs leghíresebb és legnagyobb múzeumát, a Louvre-t.

De milyen más múzeumokat érdemes még meglátogatni a népszerű Louvre-on kívül? A lista végtelen, ezért hogy megkönnyítsük az Ön dolgát, kiválasztottunk egy remek múzeumot, ahol mindig fantasztikus állandó és időszakos kiállítások várják az érdeklődőket. Ez a múzeum pedig nem más, mint a párizsi iparművészeti múzeum, a Les Arts Decoratifs.

Ez a csodás intézmény 1882-ben nyitotta meg kapuit és mellesleg privát kézben van. Az itt rendezett kiállítások, mint azt a múzeum nevéből már sejteni lehet, az iparművészet nagy alakjainak alkotásait mutatja be a közönségnek. Ilyen kiállítás lesz például a múzeum egyik híres termében, a templomhajó alakú Nef-ben megrendezésre kerülő Jean Dubuffet kiállítás is, amelyen a művész leghíresebb művét, a Coucou Bazar-t mutatják be. A Coucou Bazar egy mozgó festmény remekmű, ami a művész munkáiból készült és Dubuffet egyik korszakát, a L’Hourloupe kort foglalja össze. Az animált festményt először New Yorkban mutatták be 1973-ban és sikere azóta is töretlen.

Legyen Ön is tanúja Dubuffet legnagyobb munkájának, ami a művészet egyik máig meghatározó és különleges darabja, 2013. október 24. és 2013. december 1. között a Les Arts Decoratifs múzeum Nef termében. Jó szórakozást!

Jean Dubuffet kiállítás
2013. október 24. és 2013. december 1.
Les Arts Decoratifs

Leave a Reply