Ajánlott tevékenységek tinédzsereknek Párizsban.

Párizs lenyűgöző város, számos olyan tevékenységgel, amely vonzó lehet a tizenévesek számára. Legyen szó ikonikus tereptárgyak felfedezéséről, múzeumok látogatásáról, új ételek kipróbálásáról vagy a helyi kultúra megtapasztalásáról, mindenki számára van valami. Itt megemlítünk néhány olyan tevékenységet, amelyek érdeklik a tinédzserekkel és tinédzserekkel rendelkező családokat, akik egyedül utaznak Párizsba. Lehet, hogy nem talál minden javaslatot vonzónak, de ha jó ötleteket kap, ez a cikk sikerült!

Íme néhány ajánlott program a Párizsba látogató tizenévesek számára.

Tinédzserkori tevékenységek Párizsban

Programok ideális tizenévesek számára Párizsban.

1. A Louvre Múzeum:

A Louvre a világ egyik leghíresebb múzeuma, és kötelező látogatás mindenkinek, aki Párizsba látogat. A tinédzserek imádni fogják a múzeum hatalmas művészeti gyűjteményének felfedezését, beleértve a híres Mona Lisa festményt is. Részt vehetnek vezetett túrákon és workshopokon is, amelyek tinédzsereket szolgálnak fel. Egyesek azt mondhatják, hogy a múzeumok unalmasak, de Mona Lisa és más Louvre-i festmények hírneve miatt ez még mindig érdekes program lehet a legtöbb tinédzser számára.

2. Eiffel-torony:

Egyetlen párizsi utazás sem teljes az Eiffel-torony meglátogatása nélkül. A tinédzserek lifttel feljuthatnak a torony tetejére, és élvezhetik a városra nyíló panorámát. Ez mindenképpen élvezetes élmény, és minden tinédzser imádni fogja a szelfit az Eiffel-torony tetejéről. A még egyedibb élmény érdekében érdemes megfontolni egy piknikezést a Champ de Marson, az Eiffel-torony lábánál található parkban.

3. Szajnai körutazás:

A Szajna folyó mentén tett hajókirándulás kiváló módja annak, hogy megnézze a város híres nevezetességeit, mint például a Notre Dame-székesegyház, a Louvre Múzeum és az Eiffel-torony. A tizenévesek élvezhetik a pihentető és festői túrát, miközben megismerik a város történelmét és kultúráját. Egyes körutazások ételeket és italokat tartalmaznak, míg mások csak városnézést és csodálatos kilátást kínálnak. Nem számít, melyik túrát választja, ezt a programot a párizsi tinédzserek számára ajánljuk.

Folyami hajókirándulás Párizsban

4. Utcai művészeti túra:

Párizsban élénk utcai művészeti élet van, és egy vezetett túra során a tizenévesek megtekinthetik a város legimpozánsabb falfestményeit és graffiti művészetét. A túra magában foglalhatja egy utcai művészeti múzeum és műhelyek meglátogatását is, ahol megtanulhatják saját utcai művészetük létrehozását. Ez egy olyan program, amely nem ismert, de az emberek mindig szeretik nézni az utcai művészetet, és ez különösen igaz a tinédzserek körében.

Street Art Párizs

Ha rákeres a „street art in Paris” kifejezésre az interneten, látni fogja, mire számíthat, ha csatlakozik egy párizsi street art túrához.

5. Főzőtanfolyam:

A francia konyha világhírű, és a tinédzserek megtanulhatják főzni a klasszikus francia ételeket egy főzőtanfolyamon. Megtanulhatják, hogyan készítsenek croissant-t, macaront vagy akár egy háromfogásos ételt egy profi séf irányítása alatt. Ez a program szikrát gyújthat a tinédzserekben, megteremtve az ételek és a főzés iránti szeretetet. Ez egy nagyszerű program akkor is, ha azt szeretné, hogy egy csoport egy céllal működjön együtt. Más szóval, kiváló tevékenység az iskolai osztályok és az egyes tinédzserek számára Párizsban.

6. Vásárlás:

Párizs divatjáról ismert, és a tizenévesek élvezhetik a vásárlást a város számos divatos butikjában és vintage üzletében. Felfedezhetik a híres Galeries Lafayette áruházat is, amely több mint 70 000 négyzetméternyi üzlethelyiséggel és lenyűgöző üvegkupolával rendelkezik. Ha ajándékot szeretne hazahozni anyának és apának, miért nem vesz ajándékba egy francia bort vagy egy üveg pezsgőt?

7. Disneyland Párizs:

A Disneyland Paris egy vidámpark Marne-la-Vallée-ban, Párizstól mintegy 32 kilométerre keletre. A park 1992-ben nyílt meg, és azóta Európa egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságává vált, évente több mint 15 millió látogatót fogadva.

A park tematikus területekre oszlik, köztük Fantasyland, Adventureland, Frontierland és Discoveryland.. Minden ország különféle túrákat, bemutatókat és látnivalókat kínál, amelyek különböző korosztályokat és érdeklődési köröket szolgálnak ki.

A párizsi Disneyland legnépszerűbb látnivalói közé tartozik:

  • Space Mountain: egy izgalmas hullámvasút, amely nagy sebességű utazásra viszi a látogatókat az űrben
  • Ez egy kis világ: egy családbarát utazás, amely zenei turnéra viszi a látogatókat a világba
  • A Karib-tenger kalózai: hajóút egy kalóz témájú világban, animatronikus karakterekkel és speciális effektekkel
  • A Twilight Zone Terror tornya: egy kísértetjárta liftút, amely 13 emeletet dob a látogatóknak szabadesésben.

A túrák mellett a párizsi Disneyland különféle műsorokat, felvonulásokat és karaktertalálkozókat kínál. A látogatók találkozhatnak kedvenc Disney karaktereikkel, köztük Mickey egérrel, Minnie egérrel, Donald kacsával és még sokan másokkal.

Disneyland Párizsban tinédzserrel

8. Asterix Park:

A Parc Astérix egy másik népszerű vidámpark, amely Párizstól mintegy 35 km-re északra, Plailly-ben található. A park 1989-ben nyílt meg, és a népszerű francia képregénysorozaton, az Astérixen alapul.

A park hat tematikus zónára oszlik, amelyek mindegyike a történelem különböző időszakait képviseli, beleértve az ókori Görögországot, az ókori Rómát, Egyiptomot, a vikingeket és Galliát (az Astérix képregények környezete). Minden zóna különféle látnivalókat, műsorokat és éttermeket kínál, amelyek az adott időszakhoz kapcsolódnak.

Parc Astérix legnépszerűbb látnivalói közé tartoznak többek között a következők:

  • Tonnerre de Zeus: fából készült hullámvasút, amely akár 80 km/h sebességet is elér
  • OzIris: fordított hullámvasút, amely nagy sebességű utazásra viszi a versenyzőket az ókori Egyiptomon keresztül
  • Trace du Hourra: egy bob stílusú hullámvasút, amely egy téli olimpiai játékok luge versenyének élményét szimulálja.

A túrák mellett a Parc Astérix számos műsort és szórakozást kínál, beleértve a ragadozó madár bemutatót, a gladiátor show-t és a delfin show-t. A látogatók találkozhatnak az Astérix képregények szereplőivel is, köztük az Astérix, az Obélix és az Idéfix.

9. Foglaljon egy nagyszerű szállodát.

A nagyszerű helyen való élet elengedhetetlen, ha tinédzser vagy Párizsban, vagy ha tinédzserekkel látogat Párizsba. Nem akarja eltölteni értékes idejét és a tinédzserek türelmét, hogy A-ból B-be jussanak. Ugyanígy elkölthet egy kis pénzt a tömegközlekedés használatával ahelyett, hogy egész nap sétálna, mivel ez a szükségesnél jobban kifárasztja a tinédzsereket.

Hol szálljon meg Párizsban? Rengeteg szálloda közül választhat, de javasoljuk, hogy tervezzen és foglaljon szállodát a látnivalók, tevékenységek és múzeumok közelében, amelyeket Párizsban tervez meglátogatni.


Amikor Párizsba érkezik, ne gondolja, hogy látnia és megtapasztalnia kell mindent, amit a város kínál. Ez stresszessé tesz, és a tinédzserek dühösek lesznek. Nyugodj meg, készíts néhány tervet, vond be a tinédzsereket a tervezésbe, és hagyd, hogy javaslatokkal álljanak elő. Ne felejtsük el, hogy az evés és az ivás fontos, ezért gyakran álljon meg, készítsen sok szelfit, és próbálja meg emlékezetessé tenni párizsi tartózkodását az egész család számára.

Leave a Reply