Karácsonyi vásárok

Ha karácsony előtt utazik egy kis romantikázásra Párizsba és szeretne egy kis karácsonyi hangulatot is magába szívni, akkor van egy jó hírünk! Párizsban is vannak karácsonyi vásárok, ahol jól esik nézelődni, vásárolgatni, forralt bort inni és kicsit ráhangolódni a közelgő ünnepre!

Mikor lesznek idén a karácsonyi vásárok Párizsban? Itt találod a dátumokat.

karácsony párizsban

Karácsonyi vásár a Champs-Elyses-n
Ha karácsonyi vásárban szeretnénk nézelődni és nem szeretnénk sokat keresgélni és bojongani a városban, akkor a legegyszerűbb ha a Champs-Elyses-n levő karácsonyi vásárba megyünk el. A Place de la Concorde metróállomásnál szálljunk le és kezdődhet is a nézelődés!

Karácsonyi vásár a Saint-Germain-des-Prés-nél
Ez a karácsonyi vásár nem csak egy sima vásár, ez ugyanis a Mikulás faluja is! Nagyon hangulatos, kedves vásár, ahol sok mindennel várják az árusok a vásárlóikat. A metróról a Saint-Germain-des-Prés megállónál érdemes leszállni.

Karácsonyi vásár a Place Saint Sulpice-nél
A híres Saint Sulpice tempom előtti téren ugyancsak van karácsonyi vásár, a tempolmba is érdemes bemenni és így két legyet üthetünk egy csapásra! A hasonló nevű metrómegállónál kell leszállni.

Karácsonyi vásár a Trocadero-nál
Ez a vásár kifejezetten jó hely a gyerekeknek. A környezet mesés, az Eiffel torony szomszédságában van és jégpálya és egy jégfalu várja az idelátogatókat. A karácsonyi vásár is nagy, több mint száz bódé várja a vásárolni vágyókat!